Városháza


ERFA.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szociális Szolgáltató Központ fejlesztése Vámospércsen

 

PROJEKT LEÍRÁSA:

Vámospércs Városi Önkormányzat 2016. évben pályázatot nyújtott be az Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú TOP-4.2.1-15 kódszámú pályázati kiírásáraSzociális szolgáltató Központ fejlesztése Vámospércsencímmel. A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató képviseletében eljáró Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága és az Önkormányzat megkötötték a Támogatási Szerződést, mely 2017. június 01. napon hatályba is lépett, így megkezdődött a projekt részletes műszaki-szakmai kidolgozása.

A fejlesztés teljes összköltsége 45 801 490 Ft, melyhez 40 080 000 Ft támogatást nyert az önkormányzat 5 721 490 Ft önerő mellett.

Vámospércs Városi Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében lévő Szociális Szolgáltató Központ szociális alapellátást, valamint szakosított ellátást nyújtó intézmény. A projekt megvalósításával preventív szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatói központ kerül kialakításra. A központ fejlesztésével, valamint a szükséges eszközök beszerzésével a Szociális Szolgáltató Központ által nyújtott szolgáltatások megújulnának, valamint élhetőbb körülményeket biztosítanának a térség lakosságának. A projekt eredményeképpen kiegyenlítődnek és javulnak a területi különbségek.

 

A FEJLESZTÉS RÉSZLETES BEMUTATÁSA:

A Szociális Szolgáltató Központnak helyt adó épületet (4287 Vámospércs, Nagy u. 28. sz.) az 1900-as évek elején építették, melyet 1940-es évek végén átépítettek. Az Önkormányzat az épületet 2002-ben bővítette, majd 2009-ben felújította. 2014-ben saját forrásból elkészült az épület belső udvari térburkolata.

Jelen fejlesztést követően az épület megközelítőleg 137,78 m2 területtel bővül, mely bővítményben kap helyet az 53 m2 területű rekreációs torna szoba, a további 85,19 m2-en kerül kialakításra öltöző és raktárhelyiség (a jelentős mennyiségű intézményi felszereléseknek és eszközöknek), mosó- és szárító helyiség, valamint egy az előírásoknak megfelelő orvosi szoba is helyet kap.

A fejlesztés részekén az udvaron pavilon épül, mely a szabadtéri programoknak a helyszínéűl szolgál majd, az épülethez tartozó udvar, valamint zöld területek is megújulnak.

A rekreációs torna szoba a prevenciót szolgálva, lehetőséget biztosít az időskorúak sportolására, egészségmegőrző programok megvalósítására.

A projekt keretében az időskorúak nappali ellátását és a támogató szolgálatot (fogyatékkal élők segítése, házi segítségnyújtás) segítő eszközök beszerzésre is sor kerül:

  1. Fiat Ducato 3.3 t 2,3 Multijet 150 Le MH2 Combinato típusú személyszállító busz (szállítható személyek száma 8+1 fő).
  2. Futópad, Ellipszis tréner, Szobakerékpár, Vibrációs gép, Bordásfal, Házimozi rendszer, Projektor, Televízió, irodai székek, összecsukható asztalok, kerti faépítésű pavilon

KAPCSOLAT:

Ha kérdése van, akár a fejlesztésekkel általában, akár magával a Szociális Szolgáltató Központ bővítésének kivitelezésének munkálataival kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal!

 

Vámospércs Városi Önkormányzat

Ménes Andrea - polgármester

Cím: 4287 Vámospércs, Béke u. 1.

Telefon: +36 (52) 591-503

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

GALÉRIA:

Fejlesztés előtti állapot

Kivitelezés folyamata

Menes_Andre
Ménes Andrea
Polgármester