Városháza


HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A NYÍRADONYI JÁRÁSBAN CÍMŰ PROJEKT ZÁRÁSA

Nyíradony Város Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert az EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című felhívás keretein belül. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00077 kódszámú, összesen 9 konzorciumi taggal rendelkező projekt 482, 73 Millió Ft vissza nem térítendő, Európai Uniós támogatást fordíthatott a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítése mellett, a hátrányos helyzet csoportok javára az érintett településeken.

A fejlesztés célja volt egyrészt olyan képzések, ösztönző programok megvalósítása, amelyekkel enyhíthető a humán közszolgáltatásokban jelentkező szakemberhiány, másrészt a településeken élő hátrányos helyzetű csoportok felkészítése a foglalkoztathatóságra, munkaerő-piacon való megjelenésre. Harmadrészt pedig a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése a közösségfejlesztés által, valamint a vidék megtartó képességének növelése, a kultúrák közötti párbeszéd erősítése. A konzorciumot magába foglaló 8 településen – Nyíradony, Vámospércs, Nyírmártonfalva, Nyírábrány, Nyíracsád, Álmosd, Fülöp és Bagamér – az elmúlt 36 hónap során a humán szolgáltatások fejlesztése érdekében képzések, szakmai workshopok kerültek megszervezésre, a foglalkoztatás növelését egyéni fejlesztési folyamatok, mentorálás és pályaorientációs foglalkozások segítették. A helyi kisközösségek szerepének növelését családi napokkal, egészségfejlesztő rendezvényekkel és klubfoglalkozásokkal igyekeztek a települések elérni, amelyhez a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat – mint kilencedik konzorciumi tag – programjai is hozzájárultak. A vidék megtartó képességét települési ösztöndíjjal, életminőségjavító programokkal, munkáltatók szemléletformáló akcióival, a kultúrák közötti párbeszédet pedig helyi nemzetiségi napokkal, vándorkiállítással kívánták elősegíteni. A fejlesztés eredményeként a célcsoporttagok szakmát szerezhettek, illetve támogatott foglalkoztatásban is részesülhettek.

A projekt tervezett fizikai befejezése: 2021. március 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretein belül Európai Uniós forrásból valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.nyiradony.hu oldalon olvashatnak.

Köszönjük Magyarország Kormánya és az Európai Unió hozzájárulását a programok megvalósításához.

További információ kérhető:

Molnár Csilla, szakmai vezető

elérhetőség: +36/30 695 18 39 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Menes_Andre
Ménes Andrea
Polgármester