Városháza


 

Óvodás és általános iskolás gyermekek 2020. nyári étkeztetéséről

 

 

  1. Óvoda

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Kormányrendelet 1. § alapján 2020. május 25-étől a Vámospércsi Óvoda a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működik, a gyermekeket az óvodai nevelésben való részvétel jogszabályi feltételei szerint fogadják, ebből következően a jelzett időponttól kezdődően az intézményi gyermekétkeztetést kizárólag az intézményben lévő gyermekek számára biztosítjuk. Az óvoda nyári zárva tartása esetén – mely 2020. augusztus 31-ét megelőzően nem lehet több, mint 2 hét – a rászoruló gyermekek számára a Gyvt. 21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés biztosítjuk.  

  1. Iskola

Az iskolák 2020. júniusi működéséről szóló 220/2020. (V.22.) Kormányrendelet rendelkezéseinek megfelelően az általános iskolások étkeztetése 2020. június hóban az alábbiak szerint alakul:

  • június 15-ig az iskolai felügyeletet igénybevevők és a digitális tanrendnek megfelelően otthonról tanulók részére is (igény szerint) az intézményi gyermekétkeztetést biztosítjuk,
  • június 16-a és 26-a közötti időszakban az iskolai napközbeni felügyeletet igénybevevő tanulók részére intézményi gyermekétkeztetést biztosítunk, az iskolai napközbeni felügyeletben részt nem vevő gyermekek részére – amennyiben arra jogosult – a Gyvt. 21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetést biztosítjuk.
  • június 29-e és augusztus 31. közötti időszakban függetlenül attól, hogy a tanuló az iskolában igénybe vesz-e gyermekfelügyeletet vagy sem, számára – amennyiben arra jogosult – a Gyvt. 21/C. §-a szerinti szünidei étkeztetést biztosítjuk.

 

 

 

Menes_Andre
Ménes Andrea
Polgármester