Városháza


elugy banner 2Általános tájékoztató

Elektronikus űrlap kitöltésével kezdeményezhető eljárások

E ügyintézés

Elekronikus Fizetési Szolgáltatás tájékoztató

 

--> KORONAVÍRUS Tájékoztatók itt! <--

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentésről szóló 190/2020. (V.8.) Kormányrendelet szerinti bejelentés megtehető az alábbi e-mail címen: bejelentes@vamospercs.hu

 

 

Kedves Szülők!

Az emberi erőforrások minisztere – a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.) Korm. rendeletre figyelemmel - a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról szóló 7/2020.(III.25) sz. EMMI határozatában a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

Ez alapján az alábbiakról tájékoztatom a szülőket:

  1. A kötelező felvételt biztosító óvoda körzetéhez tartozó, Vámospércsi lakóhellyel rendelkező gyerekek beíratásával kapcsolatos teendők:

Az óvoda a fenntartótól kapott lista alapján 2020 április 21-ig felveszi a felvételi körzetéhez tartozó gyerekeket. Ez esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül sor.

Tehát a helyi szülők  óvodaköteles korú gyerekeinek beírása automatikusan megtörténik, amennyiben gyermekük óvodai ellátását a Vámospércsi Óvodában kívánják igénybe venni. Beíratással kapcsolatos tennivalójuk nincs.

Abban az esetben, ha más településen kívánják gyerekük óvodai nevelését igénybe venni, elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06-20 559 3738-as telefonszámon kérem, hogy jelezzék azt!

  1. A kötelező felvételi körzethez nem tartozó, (Vámospércsen kívüli, a más településről óvodánkba jelentkező gyerekek beíratásával kapcsolatos teendők):
  2. április 17. napjáig a szülőnek szándéknyilatkozatot szükséges benyújtania intézményünk felé, mely tartalmazza a beíratni kívánt gyerek adatait (Név, lakcím, születési adatok, anyja neve, valamint a lakcíme alapján a felvételi körzetéhez tartozó óvoda adatait)
    A szándéknyilatkozatot elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a 06 20 559 3738 telefonon, vagy különösen indokolt esetben személyesen tehetik meg a szülők az óvoda felé.

A más településről benyújtott szándéknyilatkozatok alapján az óvoda vezetője a gyermek óvodába történő felvételéről április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőket, valamint az érintett gyermek lakhelye alapján a felvételi körzetéhez tartozó óvoda vezetőjét.

A  beíratással, óvodai felvétellel kapcsolatban az Oktatási Hivatal értesítést fog küldeni az óvodaköteles korú gyerek lakcímére.

Vámospércs 2020. 04. 01.

 

 

Menes_Andre
Ménes Andrea
Polgármester